ویزا

ویزا مدركی است كه ضمیمه گذرنامه شما می‌شود و نشان می‌دهد كه یكی از نمایندگان دولت آن كشور در سفارتخانه یا كنسولگری‌، درخواست شما مبنی بر ورود به كشور متبوع خود

ویزا


ویزا مدركی است كه ضمیمه گذرنامه شما می‌شود و نشان می‌دهد كه یكی از نمایندگان دولت آن كشور در سفارتخانه یا كنسولگری‌، درخواست شما مبنی بر ورود به كشور متبوع خود را بررسی و تشخیص داده است كه شما دارای شرایطی هستید كه برای هدفی خاص به آن كشور وارد می‌شوید.


انواع ویزا از نظر ماهیتی:


ویزا انواع مختلفی دارد كه براساس هدف اعلام شده از سوی شما و ارائه مدارك برای اثبات آن صادر می‌شود. ویزاهای رایج عبارتند از: ویزای توریستی،‌ دانشجویی،‌ تجاری، ‌پژوهشی و...‌ پس اكیدا توصیه می‌كنیم از ابتدا باید روادید دریافت شده توسط مسافر مناسب فعالیت مورد نظر (تجاری، توریستی، دانشجویی یا هر نوع دیگر) باشد. در غیر این صورت ممكن است مسافر در طول سفر دچار مشكلات احتمالی شود.


انواع ویزا از نظر تعداد دفعات ورود و خروج:


سینگل : ویزا می تواندبه سینگل صادر شو دکه در این صورت به شما تنها اجازه یك بار ورود به آن كشور را می‌دهد.


مولتی پل : ویزای شما ممكن است مالتی پل باشد كه به این ترتیب، شما امكان ورود و خروج متعدد به كشور صادركننده ویزا را در طی مدت اعتبار ویزا خواهید داشت.


انواع ویزا از نظردرج گذرنامه :
برچسب:توسط سفارت مربوطه ,یک برچسب در یکی از صفحات گذرنامه شما الصاق می شود.
مهر:به جای برچسب یک مهر در یکی از صفحات گذرنامه شما زده میشود و و درون آن اطلاعات درج میشود.


ویزای شینگن چیست؟
شما میتوانید با ویزای شینگن اروپا به تمامی کشورهای عضو پیمان اروپا سفر نمایید. برای سفر به کشورهای اروپایی اخذ ویزا الزامی است. برای گرفتن ویزای اتحادیه اروپا بهتر است از طریق محدوده شنگن اقدام کنید.

آشنایی با ویزای شینگن:
بسته به اینکه چه هدفی از وارد شدن به حوزه‌ی شینگن دارید، چهار نوع ویزا صادر می‌شود. داخل ویزا در قسمت نوع ویزا یک حرف از حروف زیر درج می‌شود
ویزای شینگن نوع A :
که ویزای ترانزیت است. یعنی مسافر نمی‌تواند از فرودگاه خارج شود، فقط می‌تواند داخل یکی از فرودگاه‌های شینگن پرواز را عوض کند و از حوزه‌ی شینگن خارج شود.
ویزای شینگن نوع B :
که ویزای عبور گفته می‌شود. یعنی مسافر می‌تواند از فرودگاه خارج شود و از شینگن به عنوان جایی برای عبور استفاده کند تا از طریق زمینی خودش را به کشوری در خارج از محدوده‌ی شینگن برساند
ویزای شینگن نوع C :
ویزای نوع روادید کوتاه‌مدت است و برای مدت‌زمانی که موقع دریافت آن مشخص می‌شود شما حق دارید در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشید
ویزای توریستی بوده و مورد درخواست اکثر ایرانی‌ها است.
C دسته بندی انواع ویزای شنگن
(Single-entry) ویزای یک‌بار ورود
این ویزا فقط برای یک‌بار ورود به یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن اعتبار دارد و به‌محض ترک کشوری که به آن وارد شدید اعتبار ویزای شما فارغ از اینکه مدت‌زمان آن به پایان رسیده یا نه، منقضی می‌شود.
ویزای دو بار ورود
این ویزا نیز شرایطی مشابه با ویزای یک‌بار ورود دارد با این تفاوت که شما دو بار اجازه دارید تا به کشوری در ناحیه شینگن وارد شوید. به خاطر داشته باشید استفاده از این فرصت (دو بار ورود) در محدوده زمانی مشخصی قابل‌استفاده است.
(Multiple-entry) ویزای چند بار ورود
تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی آن است که اعتبار آن ۹۰ روز به ازای هر ۶ ماه از سال است. زمان این ۹۰ روز به‌محض ورود شما به هریک از کشورهای ناحیه شینگن محاسبه می‌شود.
 (National Visas) D ویزای
این ویزا برای دانشجویان، تجار یا کسانی که برای مدت‌زمان مشخصی قصد دارند در ناحیه شینگن اقامت داشته باشند صادر می‌شود. ویزای نوع D هم می‌تواند یک‌بار ورود باشد. ویزای یک‌بار ورود نوع D برای کسانی صادر می‌شود که به دلایل مشخص مانند خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای دوره‌ای تعیین‌شده در یکی از کشورهای D عضو ناحیه شینگن را دارند و پس از آن به کشور خود بازمی‌گردند. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورودنوع ، بدون نیاز به اخذ روادید دیگری می‌توان به‌ تمامی کشورهای ناحیه شینگن بدون محدودیت سفر کرد

 شرایط برای گرفتن ویزای نوع D :
دانشجویان بین‌المللی که برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای مدتی مشخص ( که کمتر از یک سال است) به ناحیه شینگن سفر می‌کنند.


دانشجویان بین‌المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره‌های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند. به این گروه ویزای یک‌ساله اعطا می‌شود که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است
کار علمی و آموزشی در یک مرکز تحقیقاتی یا موسسه معتبر در هریک از کشورهای اتحادیه شینگن. این ویزا با توجه به بررسی سوابق فرد و اعضای خانواده‌اش صادر می‌شود
متخصصانی که باهدف به اشتراک گذاشتن تخصص خود به ناحیه شینگن سفر می‌کنند
هنرمندان، ورزشکاران یا هر حرفه تخصصی دیگری در این گروه قرار می‌گیرند
موارد اضطراری که فرد به دلیل وضعیت پزشکی برای مدت مشخصی قادر به ترک ناحیه شینگن نباشد.


مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای شینگن:

مدارک مورد نیاز برای ویزای شینگن شامل : شناسنامه ، کارت ملی ، گذرنامه ، سه قطعه عکس رنگی ، سند ملک مدارک مربوط به شغل و مدارک مربوط به منابع مالی ، پرینت حساب بانکی ، مدارک مربوط به بیمه تامین اجتماعی ، سند ملکی به نام شخصی که تقاضای ورود به منطقه شینگن را دارد.


کشورهای عضو شینگن:


بلژیک-جمهوری چک – دانمارک – استونی – فنلاند – فرانسه-آلمان – یونان – مجارستان – ایسلند – ایتالیا- لتونی – لیتوانی –لوکزامبورگ-مالت –هلند-نروژ- لهستان – پرتغال – اسلواکی- اسلوانی –اسپانیا-سوئد-سوئیس – لیختن اشتاین

 

آدرس و شماره سفارت ها:
بلژیک : ولی عصر- خیابان ‏فیاضی(فرشته)- خیابان آقابزرگی- بن بست شیرین – شماره4  تلفن: 22248582
چک :   خیابان شهید لواسانی (فرمانیه)-نبش خیابان یاس –پلاک199 تلفن: 22288153-22288149
 
28155000 دانمارک : شریعتی بالاتر از پل صدر، کوچه هدایت، کوچه دشتی، پلاک ۱۰  تلفن:
اسلونی: پاسداران، بالاتر از خيابان شهيد لواساني ( فرمانيه)، نارنجستان هشتم، پلاک30   تلفن:22836043        
23512250 فنلاند: تهران- خیابان شریعتی- خیابان میرزاپور(سهیل سابق) خیابان حدادیان – پلاک2 تلفن :

 سفارت ایتالیا: تهران- خیابان جردن- خیابان نلسون ماندلا (بولوار آفریقای )، بن بست فرزان شرقی، پلاک15
تلفن:22047802
سفارت اسپانیا : تهران –دروس – بلوار شهرزاد – خیابان کسمایی –کوچه اول شرقی ،پلاک 10
تلفن:22568681
خیابان فردوسی-‏ روبروی بانك مركزی- ‏پلاک320   تلفن:39911020‏‎  سقارت آلمان :تهران –
سفارت فرانسه: تهران – خیابان مقدس اردبیلی-مرکز خرید پالادیوم ،طبقه11  تلفن:64094000
سفارت مجارستان : تهران-خیابان شهید کلاه‌دوز-‏خیابان دروس- میدان ‏هدایت- کوچه شادلو- ‏پلاک10 تلفن: 22550452 
سفارت هلند : تهران –فرمانیه –خیابان دیباجی شمالی –خیابان ارغوان غربی ،پلاک 60 تلفن:23660000
سفارت سوئیس: تهران – الهیه –خیابان شریفی منش –خیابان یاسمن ،پلاک2تلفن: 22008333
سفارت یونان : تهران -آفریقا(جردن)- بلوار ‏اسفندیار- پلاک43 تلفن:22050533‏
سفارت اتریش : تهران – نیاوران –خیابان باهنر –خیابان مقدسی –خیابان محمود احمدی زمانی –کوچه میرولی پلاک 8-6 تلفن:22750046
سفارت لهستان : تهران – خیابان نلسون ماندلا (بلوار افریقا)-خیابان پیروز،پلاک2 تلفن:88787262